ASİ RUH

 Evin otoparkında gelinlik beyazı bir araba var.Ön tamponundaki ızgaraları kobra yılanını andırıyor....Önfarları köpek balığının gözleri gibi keskinmi keskin...Bir öncekine kasasına göre makyajlanmış hali daha da bir alımlı..Ön hatları ve yandan görünümünde kusursuz çizgiler var..Ne güzel yapmış adam...Ama ruhu yok hareket edemiyor...Ya ölü ya da uyuyor...

Hareket edebilmesi veya canlanabilmesi için bir ruha ihtiyacı var .Araba bir beden ruhta insan...Yaradanın insana kendi ruhunda üflediği gibi....Arabaya binince insan araba canlanacak ...İnsan binince arabaya kontağı çevirdimi çalışıyor.Tabi arabanın karnı toksa...İnsan agresif kullanırsa arabayı....Sert fren,ani manevralar,aşırı hız,kırmızı ışıkta geçmeler ve trafik kurallarına uymamalar...

Bu arabanın bir yaratıcısı var...Bir mühendis...Ön kaputunu açınca hayretler içerisinde kalmak elde değil...Nasılda yapmış... Her şey yerli yerinde ....Kontağı çevirince aynı anda deposundan aldığı benzini pistonlara koyup bujilere bir kıvılcım veriyor ve motor çalışıyor.Vitese taktımı ruh ,hareket ediyor .Hareket ederkende elektrik üretip aküyü besliyor oradanda farlara geçip gözün görmesini sağlıyor. Birde beyin var nerde bir arıza var onu tespit edip ruh kabinindeki ekrana yansitıyor.Bunu gören ruh ,hastalığını tespit edip uzmanlık alanı olan doktora götürüyor.

Kaportası bozulunca cildiye doktoruna,farları çalışmassa göz doktoruna ,mekanikte bir arıza varsa ortopedi uzmanına,devir daimde sorun varsa kardiyolağa ,egzozda sorun varsa genel cerraha,su akıtıyorsa ürolojiye,yürümüyorsa nörolojiye,rotbalansda sorun varsa kbb ye,kirlendiyse kuaföre,bakımı geldiyse chek up a, karnı acıktıysaa lokantaya,wc si geldiyse havaya götürmek gerekiyor.

Hayret bunu yapan bir mühendis var.İnkar etmiyorlar.Ama kainatı yapan yüce Yaratıcıyı inkar eden ateistler var.Bazıları ileri gidip Kainatı yapan çok yaratıcı diyenler var.Arabayı süren iki tane ruh mu var?Peki ya kendisini yapan mühendisini görebiliyormu bu araba ?Teyy uzaklarda ama ona mühendis arabanın üzerine beyin koymuş arabanı hangi hızla gittiğini kaza yapınca hız kadranını bile donduruyor.Yani arabanı an ve an ne yaptığını biliyor.

İnsanda olduğu gibi şah damarından daha yakın.

O arabanın ruhunun tövbe etmesi ve terbiye edilmesi lazım.Bu insanda bir mürşit, arabanın ruhunda bir sürücü kursu..Arabanın seyri süluku nasıl olacak peki...Edirneden Karsa çıktımı arabanın ruhuna yolda ani fırtınalar çıkacak...Tipi çıkacak ...Çamurlu yollardan geçecek..trafik kurallarına uyacak...Türlü türlü diğer arabaların ruhlarıyla karşılacak kimisi salih bir ruh ,kimiside günahkar bir ruh olacak .Kimle beraber olursa öyle Kars'a kadar sağ salim varacak.Hedefine vardımı seyru suluku tam olacak.

Yolları kaymak gibi yapacaklar ama hızlı gitmesinler diye asi ruhlu arabalara kasis koyacaklar.Hatta karanlıkta seçilebilsin diye ışıklı olacak bu kasisler.Bu müslüman olan ülkede asi ruhlu arabalar için yapılan kasisler müslüman olmayan bir çok ülkede yok.

Yaya geçitlerinde yayalar gayrimüslim ülkelerde rahat rahat geçebilirken bizim ülkeye bir ingiliz geldiği zaman rahat geçebileceğini sanıp adımını attığında gözünü yoğun bakımda açıyor ya da açamıyor.Ama bu ülkede bütün arabaların hepsi asi ruhlu değil.Onlar yaya geçitinde yaya gördüğü zaman duruyor.Ama arkadan gelen asi ruhlu araba salih ruhlu arabaya çarpıyor.

Asi ruhlu arbaların cezalarını malesef salih ruhlu arabalar çekiyor.İçkinin haram olduğunu bile bile içen bir insanın pislik yapıp diğer insanları rahatsız edip taşkınlık yapması gibi.

Asi ruhlu araba aşırı hızla otobanda ani bir fren yada manevrayla şarampole yuvarlansa hayvan gibi tek canı olan asi ruhlu arabanın bedeni paramparça olurken ruhuda ölüyor.Yani bu asi ruhlu araba iki canlı değil.

İnsanda ölmeyen birde insani ruh var.Ölen hayvani ruhu yemek ,şehvet işleriyle meşgul.Ölmeyen insani ruh hesap verecek.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BABALAR AĞLAMASIN Ben babamın ağladığını hiç görmedim, tâ ki o kor gibi düşen hadiseye kadar