MEKTUP


Sahi nedir mektup ,tanımını yapabilen var mı?
Hadi yaptın diyelim yazabilen var mı?
En son ne zaman mektup yazdın ?
En son ne zaman mektup aldın ?
Sorular sorular itmek bilmeyen sorular ?

Bizim mektup sevdamızı teknoloji çaldı . Satır arasına dökülen gönülden dökülen nameleri teknoloji çaldı . Sms paketleri , whatsap mesajları , sosyal medya hepsi işte .

Sahi siz okuyor musunuz telefonun hafızasında yer kaplayan silip silip tüketemediğiniz resimli mesajları .Okunmaz tabi çünkü gelrn mesaj yüreğiyle nakış nakış işlenmemiştir kâğıda .

Hani filmlerde olur ya mektup okuyan adam sahnesinde mektup okunurken yazan şahsın ses tonuyla seslendirilir yazılanlar . Aldığımız mektubu okurken kelimelerin ses tonu yazan kişiyi ele verir .

Telefonda konuşurken dönmrz olur dilin . Yazarken uzun uzun düşününce yüreğinin derinliklerindekini bile yazarsın . Belki bir dosta , belki bir sevgiliye .

Bir askerin yaşadıkları o müthiş duyguyu an be an yansıtırsın satır arasına . Söz uçar yazı kalır derler ya . Hatıra kalır insana .

Gurbetten gelen bir mektuptur yürekleri ısıtan belki elma kokulu belki gül kokulu . Ya da akan bir tane göz yaşı vardır . Çünkü bellidir , dağılmıştır yazının mürekkebi .

Aşkını ifade etmek için gül kurusu sıkıştırırsın zarfın içine ya da torunlarını sevindirmek için harçlık .

Özlemini çok iyi ifade edersin lål olmaz dilin çünkü konuşacak olan mürekkebin .

Şimdilerde posta kutumda kredi kartı ekstreleri var ya da ihtar mektupları .
Bir dosttan mektup görsen bir başka atmaz mı kalbin ?

Zarfı açarken bile meraklı bakışların farklı bir heyecan sarar insanı . Aşkını tarif eden kırmızı renkli kalpli mektuptur ya da pembeli gül desenlidir . Okyonus yürekli bir dosttan gelmiştir belki de mavi renkli .

Birisine sinirlendinmi kini öfkeyi karalarsın rahtlarsın belki . İçin olumsuz duygulardan boşalır . Belki de özlemini aktarırsın beyaz kâğıda . Mektup olunca dertdaşların olur . Postacıyı görürken atan kalbin durur .

Şimdilerde postacıya selam veren bile yok . Ya ihtar mektubu getiriyordur ya da adrese potalanan trafik cezası .

Şimdilerde mektup zarfını kırtesiyeden düğüne gitmek için alıyoruz .İçine koyduğumuz para görünmesin diye . 200 ya da 100 lük asacaksan göğsünü gere gere asarsın kırmızı kurdelaya . İçi boş zarf ya da beşlik dağıtılır düğün konvoyunu kesen çocuklara . Başka yerde kullananınız var mı mektup zarfı nı ?


Barış Manço 'nun şarkısıyla bitireyim yazımı " Yaz dostum " .



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BABALAR AĞLAMASIN Ben babamın ağladığını hiç görmedim, tâ ki o kor gibi düşen hadiseye kadar